DARI KIRI HENTAK JARI ! FOLLOW

YOU ACTUALLY VISIT US THANK YOU

READ AND SMILE !!

Monday, 30 May 2011

HIDUNG TINGGI SI PE ' LABEL

ada tak macam hidung korang haha

nie nak cerita sikit la .nie bukanlah datang dari pengalaman saya sendiri malah pengalaman manusia sekitar kita sekitar dunia . pengalaman yg tak cool langsung utk hadapi .kenapa ek ? ape ek ? yang tak cool ek ?? nie yang nak habaq skang nie..

Manusia nie tak lari dari sifat melabelkan seseorang atau kebendaan . dan manusia juga tak lari dari sifat ego mereka yang selalu rasa diri mereka lah yang terbaik ye betol saya juga mempunyai sifat ego tersebut.tetapi segalanya ada batasan ..

HIDUNG TINGGI ye hidung tinggi nie selalu dia rasa dia adalah seorang yang terbaik dan terbagus seluruh alam nie ..dia rasalah .dan mempunyai sifat yang sombong agak melampaui batas dan criteria seorang manusia normal.

SI TERLALU EGO SI HIDUNG TINGGI SI PERASAN HOT DAN CANTIK DAN HENSEM dan segolongan mereka adalah orang yang SUKA melabelkan orang lain atau persekitaran .melabelkan YANG TIDAK sedap telinga kita dengar .

Contoh Wanita dan wanita sedang berbual

Wanita Hot A : u tengok tu jantan tu naik moto je ?

Wanita hot B : ha`ah la naik moto je kan Ex-5 plak tu !

Wanita hot A : mesti Mat rempit kan

Wanita hot B : eee I benci mat rempit

.kesimpulan dari dialog diatas adalah Betapa senang je dia labelkan seorang lelaki yang menaiki naik moto ex-5 tu mat rempit .. kira semua lelaki yang naik moto tak kira pakcik atok apek asalkan dorang naik moto je dorang tu mat rempit la .. ha ..tu salah satu contoh "Label"


itu je la entry untuk harini iaitu melabel atau dilabel ..takyah la nak label orang itu ini kita sendiri bukannye bagus sangat kot .. people are equal . kita semua sama sahaja cuma nasib takdir seseorang tu sahaja yang lain . jgn bersifat sombong bongkak dan macam YE! YE! .. understand haha ..

psst.. itu hari ada pc fair .aku beli headphone baik punyer hehehe ..murah beb!. ..



Friday, 27 May 2011

HUJAN !@#$@^&

ASSALAMUALAIKUM ..

CLICK LER FREE JE IKLAN NIE BEST2 TAW ! HAHA





Lapar dari semalam malam tak makan kul 11 pagi tadi je makan ..grup grup perut berbunyi tapi nak wat camne entry nie mesti nak tulis gak disebabkan perkara yang berlaku tadi ! gurrp grrr.. perut berbunyi tanda lapar!!!!

ha mai dekat sikit mata tu dekat screen nak citer nie ..yang penting ni bukan citer pasal LAPAR la kan haha. nie citer pasal hujan rintik-rintik Bau-bau embun yang segar fuhhh.. hujan nie banyak kebaikan dia kan .sekarang nie cuaca selalu panas .bila dapat hujan fuhh lega sejuk sikit. sambil hujan minum kopi kena plak jemput-jemput dah kenyang sikit pekena plak Winston hembus tarik hembus asap keluar fuhh mmg nikmat dunia la.

Hujan gak menyegarkan tanaman yang kering yang kadang-kadang korang luper nak siram air . tumbuhan binatang semua perlukan hujan air .. kang panas je ada kang semua mati kering kang kan ..tapi kat sini aku bukan la nak citer kenikmatan hujan yg kita boleh nikmati dan syukuri tapi aku nak citer :-


MAKI BENCI BILA HUJAN TURUN ??

baca tak Subtitile tu : ha nie la yang terjadi kan, aku pelik sangat dengan masyarakat sekarang terutama yang muslim nie .mereka-mereka nie tak reti nak bersyukur keatas ape yang tuhan turunkan .walaupun segala bala atau ape pun yang diturunkan kita patut bersyukur kerana tuhan sedang menguji keimanan dan kekuatan mental kita bukan senang nak dapat test camtu ! paham ! ..

bila hujan mula renyai je . korang pun cakap la " SIAL AR HUJAN PLAK "  lagi " ADUH HUJAN PLAK KESIAN AWEK AKU "  semua nya dipenuhi dengan keluhan . tuhan turunkan hujan utk tanaman dan untuk kita jugak .tapi ada gak yang SIAL kan hujan tu ? mengeluh dengan Hujan yang telah diturunkan oleh tuhan .. ape nie ? korang nie 

BENCI sangat HUJAN ke ?  tak suka hujan .. nanti basah ? takleh basah ke ? kang bila tuhan kasi PANAS TERIK sepanjang tahun ko mengeluh panas pulak  . PANAS ko ngeluh HUJAN ko ngeluh ? abis ko nak ape ? mati nak ? itu la dia ..manusia masyarakat penduduk rakyat kita sekarang nie . yang dah tak reti bersyukur ke atas pemberian tuhan , PETANI kat perak ipoh sana tentu gembira hujan turun ..subur dia punya padi .negara-negara panas pun mesti bersyukur ..kita kat sini Memaki Mengeluh kalau hujan turun

pelik pelik ..

HUJAN SALAH PANAS SALAH ???? fikirlah yer sendiri

Wednesday, 25 May 2011

TIRUAN VS ORIGINAL YANG LAGI COOL DAN MURAH (REPOST)

Assalamualaikum .. mai la click iklan yang cambest nie > : -




Harga di pasaran Jonker Walk Ini Berharga rm15 Tapi Bila Diberi Discount dapatla 1 rm10 lawa kan. Bila Di check Harga ORiginal Pula rm185.00 Nett ! haha Mahall ! Lagipun Kegunaan Jam tu sama je. Tak kesah la Original Atau Fake Aslong Masa itu Tetap EMAS ! haha
SWATCH YANG BERWARNA-WARNI SESUAI UNTUK PASANGAN BERPASANG MACAM SAYA :P
Tengok Sun Glasses OAKLEY yang saya beli Di TODAY MArket Sekitar JOHOR Harganyer Rm15.00 Nett  Siap dapat Kain Utk LAp Glasses Dan Beg Nyer Sekali haha . Cool .. Cuba tgk Prices OAKLEY Original . Hampir rm500 juga  Harga dia ..Mahal Beb .mmgla Quality .tapi Saya guna nie pun utk Nampak More HENSEM haha. So tak kesah la Fake Atau Ori Janji Kena dgn Saya ! ..
RM15 je bro


Tgk Tali Pinggang  AX ( ARMANI EXCHANGE ) Saya beli Rm 10.00 Di PAsar MAlam Melaka Orang takkan Suspect Pun itu FAke Or ori . Yg penting BUCKLE dia "AX" haha Dan bila pakai Nampak Bergaya ! keh keh ..

Well Saya bukan nak Ajak kamu ramai2 Beli FAke Stuff .Saya hanya nak ajak kamu bergaya sambil berjimat Utk APe Korang Beli ORiginal Stuff TApi Duit Utk Daily Use Takde ! ?? Korang habiskan duit
tuk Beli Stuff Yg Expensive yg Boleh CEKIK darah tapi.. duit utk keperluan harian Dah takde ..

Tapi! . Jika korang Berduit Its okay To buy ORiginal Stuff .sebab tak rugi pun pakai Ori STuff.
Dan Juga Dinasihatkan Jika Korang Beli barang Fake utk Kenderaan ? Well saya suggest JANGAN ! .
Kalau pakai utk kenderaan .baik pakai original stuff .sebab itu semua adalah untuk keselamatan korang !

sekian.

Tuesday, 24 May 2011

PELAJAR KITA ,VANDASLIMA KITA ,ANTI KERAJAAN DI TANDAS AWAM?

ASSALAMUALAIKUM .. 


ah haiii click dulu 25 sen je sedekah yer :P 






ha ape kabar semua. korang dah join contest SUNSHINE SMILE ? kalau belum click sini > nak join<
dan selamat mencuba . !

okay nie nak citer dulu la pasai melayu kita nie yang semakin hari semakin pelik yang semakin di mamah masa depan yang unique dan modern ( lek lu baru amerika bak kata kawan yuyu ) biasa la semua tu kan .tapi ape-ape pun jika korang pelajar Rendah atau menengah . Please la BEHAVE SIKIT . nama pun rendah dgn tengah-tengah so paham-paham la kan belum dewasa lagi . so pergi la sekolah dan belajar untuk mendewasakan diri semua . tapi ada gak sesetengah  pelajar sekolah kita nie yang terlalu OVERBEHAVE smpai posing dgn rokok ? mungkin nak nampak cool or awesome or WAw CAra siot Gambar aku ! . itu pada dia la.. cuba pada pandangan sekeliling ? orang akan anggap ko tu BODOH ! . BOHSIA MASA DEPAN ! BANGANG . BONGOK dan itu la yang benar sama benar sekali pandangan orang kat luar. . so kepada pelajar sekolah tu yang hisap rokok dan bergambar bersama rokok arak dan ape2 sahajala barang haram .sudah-sudah la.. once gambar korang tersebar or video .selama-lamanya ada di internet phone or mana-mana je tak malu ke .

contoh gambar aku jumpa kat google :- comfirm dia malukan sekarang nie

HENSEM TAK AKU WAHAHA HENSEM ??

VANDALISMA

ye aku kadang-kadang mmg ada conteng dinding tapi takde la conteng dan menulis benda yang amat pelik pada aku ! haha .. contoh SYIKIN LOVE AMER oh aku tau ko becinta dgn amer .tapi takyah la conteng besar-besar kat dinding-dinding tepi-tepi bangunan . kalau tulis kat wall facebook tu ok la kan  :P ada gak yang agaknyer terlebih belajar sains dan anatomi manusia sehingga melukis kemaluan mereka sendiri kat dinding tembok awam sebesar-besar .agaknya nak tunjuk dorang punyer kat public takde orang tengok tu yang dok melukis kat dinding dan tembok ! dan tadi aku gi lunch kat kedai mamak masa waktu lunch aku nak pi buang air la sekali kat tmpat flush tu ada plak yang menulis . NK URUTAN BATIN .call farisha wahaha.. dan aku agak pelik .camne farisha (nama perempuankan) boleh masuk tandas lelaki dan promote urutan batin dia kat tandas . ntah ntah maknyah kot wakakaka ..

kalau ada yang berminat tu call la hahaha 


ANTI KERAJAAN KAT TANDAS AWAM

yang nie dok bangang duk menulis-nulis dalam tandas pehal ? ko nak buang air kan pi la buat yang dihajatkan nie sebok nak menulis kat tandas awam pekebodoh la mereka nie. dah tu nak anti kerajaan dalam tandas lak tu.BENCI SANGAT kat PM sampai tengah buang air BESAR pun boleh menulis kat dinding . haish ..dah habis syukur la ko dapat duk kat malaysia .ce pegi duk kat negara2 miskin tu ..?? nak ? dah cukup baik dapat buang air kat toilet awam . ce ko duk kata negara2 miskin dapat ko buang air dalam tandas .ha korek la ko pasir ..cebok pakai batu ! ..  ANTI KERAJAAN SANGAT ! :- bersyukur la yer

MAHATHIR NAJIB BARUA NEGARA PM TAIK" ZALIM  DRP 0127935335 NOOR AZLAN
aku rasa kalau dia jadi pm habis semua tandas dia conteng suh undi dia wakakaka


Monday, 23 May 2011

CERITERA K.L DAN SUNWAY ARCADE YANG MACAM HARAM

Assalamualaikum..


jom sedekah saya 25 sen . tekan je iklan tu :P

Sebelum saya memulakan pidato ?? haha syair ?? haha  .. haha . haha .. (gila ke pe ?) sayan nak tanyer kamu semua . korang semua dah join contest SUNSHINE SMILE KE BELUM? kalau belum cepat2 la join yer !!..

ok dah . .. nak habaq kat korang semua ! ..

21 22 23 may itu hari aku ada kat k.l berjumpa teman yang dah lama tak berjumpa dan juga jumpa si yuyu zulaikha yang jugak ada kat k.l .so aku dgn si ashraff dan si yuyu gi midvalley jalan-jalan .bosan-bosan . nak main bowling dashat penuh orang . nak gi tgk movie lagi la dashat queue dia ! wahhh !! .. so jalan2 je la gi pusing-pusing situ sini gi makan eskim Baskin batman(robin) lepas tu pusing-pusing. dan pusing dan pusing

si yuyu zulaikha pun dah nak pulang kerana ada perkara yang perlu ia tunaikan .so aku dgn ashraff jalil terus ke sunway ! pusing-pusing sunway tgk tgk sini sana wahh cuci mata sikit demi sedikit. lepastu krok krek krok krek .. Perut pun dah berbunyi GARRRRRR lapaRRRRR . so jom pi makan wendy `s Wah first time aku makan kat situ  .. BURGER DIA SEDAP LA SIOT ! SUMPAH SEDAP,SEDAP DASHATNYER !.korang yang asik gi mcd .kfc tu  ce try try makan kat wendys plak best beb.. less fat lagi taw. . tapi harga dia tu agak urmm urmm sikit la kan .. burger coke fries rm16.10+tax .(ok la puas hati gak)

so igt nak men ice skating tak dapat gak main sebab dah kena full book babeng! ..nak main bowling pun ada astro Punyer tournament.. perghh F*ed up gila kan. lepas tu gi la atas nk main arcade ..ha nie nak habaq nie .
aku beli token rm3-3 .je .tak lah banyak .selalu beli sikit nak main lagi beli lagi kan .. nie aku beli token 3 je . tiga- tiga game tak boleh main ! f*ed up gila  .suey teruk BANGANG nyer arcade rugi aku taw.. mood ilang ..menyampah ! errkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..

so masa nak pulang tu cam biasa la naik komuter .naik dah nak sampai tbs(sbb nk bli tcket blk jb) dah sudah .si ahsraf jalil hp dia kena curi dgn penyeluk saku yang telah dinobatkan oleh aku yang itu penyeluk saku yang berperangai hanjing gila babi ..baik mati dari hidup sengkek sangat nak beli hp ke ;... so takpe benda yang lepas biar la lepas ....

esoknyer masa nak balik ..aku sorang la naik train gi tbs .dari ukm ..peh mamat depan aku nie gila segak .hensem diri betol depan aku tapi sayang .aku bernafas pakai mulut ( HARAM BETOL KETIAK DIA DAH BERAPA LAMA TA CUCI GILA DASHAT BAU DIA ) wah ..teruk sangat ! .. wahhhh..

aku pun dah naik bus..dalam bus tu cam biasa la nak tidur sekali hujan wah sejuknyer ..selesa ..sat gi je (tup tup tup BAS BANJIR ! ?? ATAP BELAH ATAS TU BOCOR ! wah teruk !! nama bus tu SHAMISHA HOLIDAY ! ..shit ! arrghhh..


p/s penuh kedurjanaan tapi takpe .itu semua ujian .ape2 pun aku bersyukur aku selamat sampai jb. btw tbs tu dah macam klia kan .wah segak segak

sebelum aku nak tutup cerita nie korang tgk gambar nie baca dialog dia (MAKE SENSE TAK)
IBU : DARI KL CENTRAL KE TAMAN ORKID YE BANG :: AYAH : AIK DAH TUKAR PELAN BUKAN MUZIUM? :: ANAK PLAK: NASIB BAIK AYAH BAWA CANON IXUS
- apa siot kena mengena direction dengan kamera. lain la kalau bapak dia bawak Gps .boleh la anak dia cakap " nasib baik ayah bawak gps/map tak la sesat nanti "  haha  . ini tak kalau sesat tgk je la camera . haha

Saturday, 21 May 2011

SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW !!!!!!

Aku dah janji kan pasal contest yang cambest gila Dashat tu kan .. ha tu dia ..contest tu pun aku nak rasmikan sekarang ! DENGAN INI BAGINDA SHAFIQ YANG BAIK HATI SEKALI MERASMIKAN PERTANDINGAN " SUNSHINEEEEEEEEE SMILLEEEE CONTESTTTTT YAYAYAYA"

dengan ini para-para blogger dah boleh masukkan bateri/charges/save 7 8 mb kat phone/dslr/digital camera . dan start berposing dengan senyuman smpai ke telinga dgn penuh rasa matahari !

sebelum nie aku dah beritahu kan hadiah ape kan yang akan korang menang kan ! .. hahaha tu dia .. hadiah gila babab beb . sebuah camera yang amat dashat .yang diterbangkan khas dari jepun ke canada pulang terus ke malaysia berada di bangi camera tersebut yer.. pasti korang tak sabar2 nak serta dan menang kan ..


tetapi ada syarat nyer nak menang..

PERKARA WAJIB YANG PERLU ANDA LAKUKAN UNTUK JOIN CONTEST NIE ADALAH

FOLLOW BLOG SAYA DAN KAWAN SAYA

http://aarrghitsme.blogspot.com/

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

selepas je selesai follow mereka aku dan dia .. korang dah boleh baca entry kat sini dah untuk keterangan lebih lanjut  .click sini. p/s WAJIB BACA SEBAB KETERANGAN LEBIH DETAIL ADA KAT SITU

dan sila like sunshine smie facebook fanpage utk lihat gambar2 dan pemenang akan datang
http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?ref=ts

Friday, 20 May 2011

cerita saya di kuala lumpur .. bwekkkk (puke)

ASSALAMUALAIKUM




haha aku sampai je kl tetiba dia berenti kat terminal baru and then woah aku rasa sangat lost ..kat mana nie ..di mana nie ... bandar tasek selatan?? never been too .. arrgghh takut takut .. banyak nyer polis.kat sini woah besau takde ulat ticket langsung nak compare kan dgn pudu and bukit jalil ..tbs nie mmg terbaik la ..ada sikit macam klia tapi tak seiras la.. menunggu utk di fetch . woah aku bosan sangat nie ha... nak naik ktm .takut sorang2 kang kena kidnap kang .habis aku .. so aku tggu la jugak 3 jam utk di fetch oleh ashraff jalil ..dan demi yuyu zulaikha aku sanggup taw datang k.l woah (bangga) ...

bosan yang teramat menunggu . aku pun duduk kat kerusi kerusi . yang ada .duduk-duduk tetiba ada satu amoi tu datang ..aku igt dia nak tanyer direction .if dia tanyer aku mmg aku cakap balik kat dia " sorry miss im think im lost too " sekejap lagi dia nak duk sebelah aku ..woah.. kenapa ek ??? sebab dia nak pakai plug haha .. nak online sesama dgn aku rupenyer..sambil-sambil tu dia bukak mulut dan mulakan perbualan .dia cakap la " u tunggu bas ke ? " haha nope waiting my friend to fetch me " .. oh .. u buat ape datang k.l . " someone birthday "  oh ur girlfriends ka? " no no weird friends. :P . nah i bet its ur girlfriends.. " " moy my girlfriend already pass away la moy " what ??? yah pass away and leaving me with another guy :P

so we chit chat chit chat ..and bla si amoy tu mumbling sowang2.. hey why i cant connect to the internet.. " ive said try to restart ur pc and then connect it again " woah pun tak boleh dia haha .. pity dia.. .. so aku pun accompany dia smpai kul 8.30 ..sbb dia naik bus kul 8.30 .. so its okay aku pun oranggnyer baik kan ..hahaha ..baik sangat and guess what ..weve been a good friends. a chinese girl and a malay boy ..woah .. .. still i dont know her name.. keh keh keh.. heheh ...tapi b4 dia dah nak depart aku pun mintak facebook dia ..yay.. and nama dia eunice

dan dia pun pergi la nak nek bus. so b4 dia belah dari meja aku tu dia pun caka " nice to meet u <3 <3 " wahaha tepat kul 9 si ashraff jalil dgn kakak dia pun sampai .fuhh .. nasib.. masa menunggu punya la rasa building tu nak runtuh rasa cam goyang-goyang sebab ape ?? . sebab LAPAR ..fuh.. sampai je bangi tadi ..aku pun dgn ashraff jalil pun gi kedai makan.. order nasi goreng u.s.a si asap plak order nasi goreng belacan .. last-last nasi goreng belacan dia pun aku sebat .. woahhh  ..kekenyagan.. haha dan dan masa utk tidur

psstt -- dashat terminal baru tu ..dah macam klia dah dibuatnyer..fuh pening aku dah la jauh dgn bandar ..ish ish ish


Thursday, 19 May 2011

KORUPSI

Assalamualaikum...







Korupsi tau kan ape maksud dia .ya KORUPSI ..
KORUP YANG MEREBAK KURAP NYER

Kadang-kadang kita tengok tv berita tu berita nie menceritakan keburukan yang tu keburukan yang nie.kebaikan yang ada kat situ dan kebaikan yang ada kat sana.tapi pada aku sebetol-betolnye mana baik mana buruk .contoh:kedua-dua belah pihak tunjuk kan baik dan yang buruk so ?

kat sini aku nak persoalkan politik and WHAT ACTUALLY HAPPEN TO OUR LITTLE COUNTRY 
dah la negara baru je nak membangun tapi rakyat sendiri yang gila Babi nak menjatuhkan nyer .kita nie dah la ketinggalan 10-20 tahun era moden dari negara-negara lain .SUSAH nak compete ! .tapi rakyat sendiri pemimpin sendiri sebok nak mundurkan diri .sebok nak kuasa tu kuasa nie ??

kadang-kadang situasi yang aku gelak sangat yang terjadi untuk jatuh sama menjatuhkan nie .situasi si anuar ibrahim sebok nak tuduh PM najib dgn bini dia tu pembunuh . dan ada gak yang cakap datin rosmah tu perempuan lupa daratan or whatever. dan sibelah kerajaan plak sebok cakap ha ..si anuar tu gayboy pergi liwat budak lelaki tu . tup tup dah si anuar main perempuan pulak . anuar nie gay ke straight ky bisexual??

Actually aku curious mana yang betol nie ? dan disebabkan kuasa jugak " alahai agama boleh di permainkan " sumpah lakhnat ?? itu dorang buat main-main untuk cover diri sendiri .yang tu suruh sumpah yang nie suruh sumpah .kang nanti dua-dua kena makan sumpah baru tahu.sekarang aku rasa kepentingan dorang adalah DUIT dan ingin control kerajaan dan seterusnya ..

itu satu yang kita dok respek yang pakai jubah siang malam panggil tok guru kain rentang warna hijau bulat2 putih menunjukkan satu barisan yang suci .tapi aku rasa teramat la tok guru dorang nie semakin bodoh dan demi kuasa dan duit sanggup dia permainkan soal agama senang-senang je dia cakap " UNDI LA P*S PASTI MASUK SYURGA " kalau betol dah sahir statement dia aku rasa satu dunia undi p*s tak kesah lah penduduk papua new genuia ke semua dok migrate malaysia sebab nak undi P*S nnti dapat masuk syurga.

Tak sangka sampai begitu desperate nak cari pengundi .tak malu ke dengan kaum-kaum lain .kaum-kaum cina parti parti cina takdela heboh pasal syurga neraka .DOSA pahala kalau tak undi ataupun undi. dengan si barisan tu camnie dgn si puak keadilan macam tu  dgn si D.*.P camnie  macam-macam ..

Pada aku dalam hal nie SEMUA KORUP .yang tu salahkan yang tu ,yang tu fitnah yang tu ,yang tu bunuh yang tu ..tapi actually ape yang terjadi "  MEREKA SENDIRI MENJATUHKAN NEGARA MEREKA SENDIRI "  so kalau time pilihan raya nanti nak undi sape? . cuba kalau rakyat semua pakat tak undi sesape .mesti parti kepelikan .dan cuba sorang bahasakan kerajaan dan pembangkang . WEI KORANG TU BETOL KE BOLEH KE NAK JAGA NEGARA NIE ?  sah  kena i.s.a. tapi pada aku tu mmg betol la layak ke mereka semua nak jaga kerajaan negara kita sendiri ..

So pada aku skang nie ..aku bersyukur sangat sebab malaysia masih aman damai walaupun ada perang dingin dengan mereka-mereka dan sekutu-sekutu bangkang .. aku just boleh bertype dan memberi pendapat . dan mendoakan yang terbaik untuk negara bangsa dan agama . : PEACE YO



Wednesday, 18 May 2011

DENDAM SHOOTING

ASSALAMMUALAIKUM..

Lama gak tak update Blog kan ..bz Shooting Film terbaru hehe.nak citer sikit la pasal film terbaru saya nie .hehe citer nie tajuk dia DENDAM .mengisahkan seorang jejaka tak tampan nak membalas dendam kerana adiknya telah dipukul hingga lunyai(separuh mampus) disebabkan itu juga dia telah kepenjara dan setelah keluar kembali dia ingin la mencari si dua ekor Bangsat tu utk balas dendam "Bunuh dia kata! " film nie adalah hasil arahan saya sendiri ceyhwah .. masih amateur lagi so harap kritikan tu membangun la jgn menjatuhkan plak ..

film saya ini juga akan ditayangkan di Facebook hahaha .. di Youtube haha ..dan di rumah mamat khalid ceywahh .ahahaha .. harap2 cite-citer saya nak jadi director tersohor menjadi la yer. haha .. amin ! ^__^

mai tengok teaser dia dan komen :)

Saturday, 14 May 2011

CERITA SI NAKAL UMUR 11 TAHUN

Assalamualaikum ...




hye ape kabar selamat sejahtera . hehe . nak cerita la kat korang yang aku nie terlampau la sangat
nakal,jahat,ish ish , masa aku umur 11 tahun mmang degil gila aku rasa la ! ..



kisah 1 ( ijoy )

aku ada kawan , aku panggil dia nama ijoy,rumah dia selang 4 buah rumah dari rumah aku, kira dekat jugak la so aku selalu bermain-main dengan dia,ada suatu hari tu aku ajak dia main dekat rumah aku,so kitorang main la kereta hotwheel tu buat lumba .main main .dia menang so aku rasa cam tak puas hati sangat . aku bangun  aku tumbuk dia pastu aku pijak belakang dia smpai dia nangis lepas tu aku cakap " CAKAP AKU TAK KALAH CAKAP AKU MENANG . si ijoy meronta-ronta nangis .  dia pun cakap " KAU MENANG " haha lepas tu aku lepas kan dia dia pun lari balik rumah terus ..

A) 3 hari selepasnyer kitorang dah berbaik.tengok tengok kat belakang rumah ada satu gerobok(almari)
    so aku pun pergi kat almari tu . ijoy pun kuar rumah .dia pun terus pegi kat almari yg aku lepak kat situ
    ijoy kopek2 screw2 yg ada . aku cakap " ko nak buat ape screw tu ? " dia jawab " ko tgk gasing aku nnti " lepas je ijoy amik screw screw tersebut aku pun cakap " jom main bakar-bakar,konon-konon almari nie bangunan  la. hehe "  lepas tu kitorang pun start bakar almari tersebut . API SEMAKIN MARAK wah .gila aku pun dengan takutnya melarikan diri balik terus ke rumah . jeng jeng jeng Almari tersebut pun hancur lebur hitam legam dibuatnya oleh api aku dan ijoy . tetiba je tuan almari tu datang belakang bersama lori untuk mengangkat  almari tersebut.aku kat dalam rumah mengendap ikut cermin .tuan punyer almari (apek) mengamuk-ngamuk menjerit siapa bakar alamari gua siapa ??? hahaha.. aku duk diam je kat rumah sampai esok baru aku kuar


kisah 2 PAUZI ( TUJAN )

aku ada kawan ,nama dia pauzi aku dan abg dia panggil dia tujan .dia 2 tahun tua dari aku . ada haritu aku ajak dia main kat rumah aku .dia pun datang-datang. dia main lego dengan aku .skali dia buat lego tu jadi kereta yg  sangat aku kagum .so aku nak la lego yg diabuatnya . dia tanak kasi aku geram sangat aku terus TUMBUK muka dia lalu melarikan diri masuk rumah .si tujan tu pun balik rumah haha ..dengan ini aku dapat lego yg ditinggalkan ia didepan rumah hahahaha !

 B) abang aku dan aku ada masalah geram sikit dengan si tujan nie .malam tu kitorang pura-pura baik dengan   si tujan nie .pergi mengaji ketawa-ketawa . hehe .. balik jer ngaji abg aku ckp dgn aku ." jom pukul tujan "wey tujan jom ar lalu belakang rumah"  dia pun lalu dgn kitorang . kebetulan aku baru beli chewing gum dan  aku sedang mengunyah benda tersebut. abang aku tetiba hempuk dia dengan REHAL(quran punyer stand) .si tujan tu cuba melarikan diri . aku pun slap dia dengan chewing gum aku tepat kat hidung dia melekat gummy tu kat hidung dia .aku dan abang aku baling2 dia batu dan terajang-terajang dia hehe ..


KISAH 3 - PONTENG SEKOLAH DAN KANTOI 

Ye betol sekolah agama sebelah petang memang memalaskan dan memenatkan .lagi-lagi pergi sekolah dengan menggunakan kaki sahaja panas terik peluh penat membuatkan aku dan kengkawan tekad untuk memonteng sekolah (masa tu sekolah agama darjah 3) . kitorang ponteng lepak rumah azam, salah satu ponteng lepak rumah azam adalah dapat melihat wanita idaman saya balik sekolah agama 
( dia masuk kul 1.30 hingga 3.30,saya pula 3.30 hingga 5.30) so kalau dia balik mesti dia lalu rumah azam tu kan kan .. jeng jeng dia pun balik lalu situ sempat jugak aku senyum kat dia (wah dapat senyum dia senyum puas hati aku) so disebabkan penat malas letih juga wanita idaman membuatkan aku ponteng 2 hari berturut-turut sekolah agama tersebut. pada keesokan hari .aku niat memang nak pergi sekolah agama tetiba mata aku sakit .so aku berehat kat rumah bersama ayah . ayah aku suh aku main ps1 sebab bosan .tetiba je bunyi telefon berdering. aku hanya dengar bapak aku cakap " iye saya dia tak ke sekolah mata dia sakit , oh ye dah 3 hari mmg dia tak sekolah " bapak aku cover aku .selepas bapak aku letak sahaja telefon bapak aku cakap " kau tutup ps1 tu. JENG JENG (peristiwa yang amat menakutkan terjadi pada aku) TAUBAT TANAK PONTENG LAGI


Thursday, 12 May 2011

CERITA CINTA UMUR 10 TAHUN SAYA :)

KECIK KECIK DAH PANDAI BERCINTA . HEHE Tapi skang pakcik dah besar ! ..



hehe lama siot tak tulis menulis type menaip kat blog kan :( bizi bz busy sikit ar ..kerja kehidupan lagi..
well ape-ape pun tu tolak tepi skang nak citer pasal cerita CINTA oh ha weee

camnie la waktu aku bercinta dulu :)


cerita cinta (BODOH) saya .. haish <3 <3 <3

Pada suatu masa dahulu saya bersekolah agama di sekitar johor jaya johor bahru . masa tu saya sekolah agama darjah 4 kot rasa la .. masa tu dah pandai angau wah BECINTA,suka sangat kat perempuan tu .lawa cun comel cute tinggi  pakai kasut CONVERSE taw haha..masa tu tahun 1996 ke 1997 lupe ar  masa time tu kecik-kecik lagi so mmg harapan  tinggi menjela la kalau nak dapat telefon dia gayut2 kat rumah(masa tu hp semua besar2 gedabak mahal yang dashat)

so first-first senyum-senyum .kalau terselisih saya cakap camnie " wah tinggi nyer suka la orang tinggi-tinggi "
nnti dia senyum je .dah lama sikit suh kawan kirim salam .dah lama sikit mintak BIODATA .. ( masa kecik-kecik dulu ramai kaum-kaum kecik kecik suka mengumpul biodata kawan-kawan atau kekasih mereka ..contoh biodata nnti saya sediakan kat bawah nanti yer) .. mula-mula wanita idaman tu mintak biodata saya dulu sebelum dia kasi dia punyer.

so saya kasi la .. nama:bla bla bla . umur : bla bla bla .  dah pun kasi kat dia.. kadang-kadang ngendap2 jugak tengok dia baca ke tak senyum ke tak :) haha.. selang esoknyer dia plak kasi biodata dia .biodata tu mmg tak ingat la kan wangi dia .bau bedak Johnson warna pink rasanya .haha ..baca-baca nama : bla bla bla . umur : bla bla bla sekjap lagi ada satu nie COUPLE :: kalau nak cakap cepat sebelum terlambat ::  jeng pening.. tanye la kawan-kawan " wei nuar ko tahu tak Couple tu ape? " si nuar jawab " entah tak tahu aku ape tu " .. " wey faris ko tau ape tu couple ? "  " couple ? kapal kot " ..

so disebabkan semuat tak tahu maksud couple tu .saya dengan ini buat tak tahu la.. so si wanita idaman tu pun  mungkin dia rasa " dia nie suka aku ke . ke aku yg gila gila kat dia " tu la yg aku rasa kot haha ..
selang beberapa hari ada gak dia hantar surat .. aku suka baca surat dia .semua comel2 dan cantik cantik belaka .tapi ape kan daya .saya terpaksa pindah rumah dan meninggalkan ia.. wanita idaman

lepas je pindah rumah . berkawan dengan kawan baru dan bertanya couple tu ape ? .couple tu macam nak berpasangan /atau berpasangan gitu la .ataupun bahasa budak-budak jom bercinta ceyhwahh .. haha

itu la cerita cinta umur 10 tahun saya :)

CONTOH BIODATA WAKTU KECIK-KECIK DULU :-

Nama :  Mohd James Bin Bond
Umur : 8 tahun
alamat : no 39 jalan kalifornia 24 united states

Makanan kegemaran : maggi kari
Minuman kegemaran : air limau 

hobi : main basikal dengan main baling selipar 
cita-cita : jadi doktor atau tukang bawak kapal terbang

suka : suka awak sorang je

yang benar

james bond

Thanx to fyna cuz beri idea yer CInta fyna haha  > terbang ke cik fyna

Monday, 9 May 2011

NAK CITER KUMPULAN GITAR RANCAK SAYA LA :)

Assalamualaikum..

Agak Cair untuk memerahkan otak Pakcik nie ha nak tulis Entry ::: dengan kerja dengan kehidupan harian lagi aishh (mengeluh) Kadang-kadang Penat je kan Kerja nie tapi Nak cari rezeki kena la usaha
~(psst. jgn nak ngadu nasib la!)

Ok Nak citer sikit Pasal band saya nie ha ..Nak gak la promote kumpulan gitar rancak saya nie hehe :)


Nama kumpulan Gitar rancak saya nie nama dia susah nak pronounce " CLOCKSTICKING " ramai kalau cakap camnie KLOK STINKING  haish .,. kome nie semua reti tak cakap bahasa omputeh Ehceyh hahaha...

Selepas selesainyer Tugas saya sebagai penyanyi bersama band THE UPRIGHT(ex-band) saya nie dengan kawan segitar rancak membuat la kumpulan baru yg diberi nama seperti diatas(kan dah mention tadi).Terdetik nak buat band baru nie masa kat umah kat dalam bilik tengah belek-belek kompiter buruk (masa tu takde lappy lagi)

Tup tup.. aku nak buat band baru ..tapi ape ek aku nak letak nama .TERPANDANG PLAK jam dinding .. ha THE TIMES . ehhhhh tak boleh nama tu dah ada empunya pakai ..jam tu berdetik . ha jam berdetik ..tapi dalam bahasa inggeris ape ek . jam surf google. tgk inglish nyer bile ditranslate kan .. HA CLOCKSTICKING yay .. maka disitulah sejarahnyer !.. yay yayayayaya../

Dengan usaha tangga kejayaan memanggil wan dan fikri utk join the band .. yay jamming sesama ! yay suka suka .ABis dah si fikri tu nak kena start balajar dah ..tggl 2 budak Putih hehe (putih ke) saya dan wan .
so semua sambung belajar si fikri dah gerak UITM .."wan jom sambung belajar" wan " jom"

tut tut.. kitorang pun sambung belajar satu Kolej satu rumah satu bilik ( SAHABAT SEJATI ) waahahaha..
masa tu nak record demo .. fuii gi la studio member kat situ RB STUDIO (Skang dah tutup) record la kat situ .masa tu MAMAT join the band as the bassist . yay .siap la demo ..fuh ..bangga..

yeah dapat gig ..first gig .fuh sebelum naik atas stage yg kecik tu bukan main nak muntah-muntah lagi .(tabiat bila nervous mesti kahak muntah wajib kuar) fuh .masa tu dua lagu je main ..fuh bila dah habis dua lagi wuii bukan main nak main lagi tapi tak dizinkan biasalah band saya masa tu hanya Band PEMBUKAAN wuwuwuwuw...tapi takpe dah dapat experience yay suka sangat ... experience baru ! ..

Lepas je gig tu .Berduyun-duyun kami dapat gig .best taw.. macam-macam kami tempuh .dah selang beberapa gig . MAMAT pun keluar dari kumpulan (eh lupe nak cakap masa tu drummer ERIQ yg main smpai skang taw)  .lepas je mamat keluar . ISA dari band MORNING NEWS plak masuk selaku tolong menolong fuii bestnyer.. banyak taw dia tabur idea kat kumpulan gitar rancak saya :)

busuk manis pahit kelat semua kami lalui .sampai la satu masa . "aku rasa dah sampai masa kita kuarkan EP" yes ! masa tu la dah sampai .. best sangat .. masa tu kita sebok cari penaja.. dan dan ..nak tahu sape penaja EP kitorang selaku Manager kejap je haha " ASHRAF JALIL " dia bagi separuh sikit duit dia kat kitorang utk record dan printing .. Berjaya gak kitorang kuarkan EP yang bertajuk CLOCKSTICKING KEHILANGAN
EYN
Lagi berduyun kitorang punyer kumpulan gitar rancak dapat panggilan untuk memuaskan nafsu muzik mereka diseluruh malaysia ..malah dapat juga berkenalan dengan bermacam-macam orang best taw..
Tut tut..
YG PEGANG KAYU DRUM TU PENYANYI YG PEGANG GITAR BAJU PUTIH SEBELAH PEGANG KAYU DRUM TU LA PEMAIN DRUM HAHA

Masa malam ahad melepak kat SKudai dengan budak-budak Statik enol pendi semua lah .. bebual .dia kata wei ko nak buat video clip tak ! jap aku call si enol la tolong semua tu .. "ada ke orang nak band cikai macam kita nie nak sponsor video clip kitorang . haha " tup tup Astro merangkap Rtm sikit call ." WAHH WANN ERIQ ISA kita dapat la KITA DAPAT DISPONSOR VIDEO TU ! yay !

tapi isa tanak .sebab dia tanak masuk dalam video pasal dia kata dia hanya sessionist ..tup tup tiba-tiba si fikri ada.. dia pun masuklah dalam video tu .. . tapi dia tak lama dalam band lagipun dia tak byk contribute dalam band so kisah dia pun tak de benda nak di citer sangat..

JOM FLY KE BAND SAYA CLICK > AKU SUKA CLOCKSTICKING WAHAHAHA
fuhh penat ar menaip .ha korang tgk la gambak-gambak band yg ada nie fuiii ada video gig kitorang



Saturday, 7 May 2011

KISAH SAYA PEMUZIK PICISAN TETAPI ADA SEMANGATNYA





kisah si pemuzik

Aku seorang pemuzik tapi tak feymes pun cam bunkface .adam AF(waaahahaha) Dafi(eeee) dan greenday kerana aku seorang pemuzik independent dimana aku buat semua bersama dgn bandmate aku

mari baca point-point kisah kehidupan muzik aku :)

1.Belajar bermain guitar masa Form 3 (dah terlewat tapi cekal nk belajar jari bengak-bengkak)
2.hari-hari belajar lagu the white stripes 7 nation army pasai dia senang giler!
3.dah pandai sikit baru belajar lagu A.C.A.B lagu fight for your right .. fuhh !
4.Dah jumpa sekepala Mai la jamming" kata aku .. semua try2 gi jamming..
5.wah best-best jamming nie .
6.dah terer sikit main lagu Street of Uptown -wah aku dah pandai lead dah solo bukan main haha

Band pertama

7.wah nak buat band la . masa tu Oi oi(nama panggilan) dgn wan dan aku buat band nama band masa tu
The upright
8.wah boleh gak .si ASHRAFF JALIL Pun Main gak masa tu .dia pun baru-baru belajar
9.buat band dgn si mcwillan plak ..nama band TITANIC band .. haha kejap je
10.ape nie semua band tak jalan .. the upright pun camtu je haha

Dah duduk melaka !.

11.wah duit ptptn :) beli guitar la hahaha ..
12.wah dah mula berkawan dgn budak MMU terer-terer dorang nie
13.aku dgn wan buat band lagi CLOCKSTICKING (smpai skang) budak mmu nie pun join
14.mamat dgn eriq masa tu main drum dan guitar utk band..wah dah kuar demo ! yay
15.wah first gig ! GATHERING PART 1 SPECTRUM CLUB nervous gila dashat!!
16.wah Masuk Majalah ! terharu ! hahaha
17.wow isa jadi lead guitarist baru la ganti mamat terharu Terer taw dia


PEMINAT DARI WASHINGTON D.C


CLOCKSTICKING

18.wah dapat banyak main gig ! best lagu baru pun dah banyak buat ! yay
19.KELUAR FIRST EP - CLOCKSTICKING KEHILANGAN-
20.WAH SOLD OUT LA EP TU SELURUH MELAKA JOHOR PLAK TU :)
21.WAH keluar review kat majalah lagi la ! . Geram Ink Zine pun !
22.wah dapat tour Satu malaysia la Syiok!
23.dapat keluar radio kat Washington la
24.WAHHHHH ada Fan kat luar negara la kat washington d.c Dashat Terharu!..
25.Keluar radio la Kat X.fm La hahaha tapi kejap je :(
26.yay Dapat Sponsor oleh astro la Dapat shooting video clip ! yay
27.Keluar Tv la Macam poyo kan ! hahaha Bangga! ..
28.wah dapat check la dari astro FIRST ROYALTY PUNYER DUIT yay hahaha


Dan seterusnya kami berehat dan main satu dua gig . sebab masing-masing dah bz dgn kerja dan pelajaran

MAJALAH EMPAYAR ISU 09

SHOOTING VIDEO CLIP

OUR VERY LAST GIG

CLOCKSTICKING (CLICK SINI UTK FLY KE FB BAND)


VIDEO POCONG | SEEKERS BERSAMA SAYA








Assalamualaikum .. 

Hye sahabat,kawan-kawan dan para pembaca disini saya ingin shared la Video yang dah lama saya buat masa zaman muda-muda sikit hehe ..  masa tu saya dan kawan saya mmg suka mencari benda halus dan memasuki tempat-tempat yang KERAS saya selaku cameraman dan Orang nombor 2 team JB SEEKERS mendapat merakam secara tidak sengaja . POCONG tersebut ..mungkin ?? .. hahaha

Tempat kami pergi di kawasan perkububuran sekitar johor bahru johor bahru pada malam minggu jam 3.40 pagi rasanya ... dan ini hasil yang kami dapat ..

video

Friday, 6 May 2011

SAYA YANG MUDA DAN SAYA YANG TUA KENALI SAYA :)

DARI MUDA KE DEWASA HEHE :P

SAYA SEORANG :-
1.Masa kecik dulu saya seorang yang nakal gila P/s Suka buli kawan-kawan  dan juga melawan cikgu
2.Saya masa darjah 5 dah start Ponteng/Cabut sekolah waahaha .kawan saya ajar
3.aktiviti masa kecik saya suka main sembunyi ibu,belon aca,baling selipar,takutkan akak rumah sewa
4.Wah dah pandai bercinta

Dewasa sikit 

5.Kemaruk Main Counter-Strike sampai curi duit kawan semata-mata nak main CC(cyber cafe) Cs
6.Ayah Suh gi belajar piano Menangis-nangis tanak pergi!
7.Gila obses nak mati kat avril lavigne
8.Suka ponteng ngaji
9.Suka kacau adik sedara .skang dah ada adik sendiri so kacau adik sendiri je smpai dia nangis baru puas hati
10.suka game perang-perang
11. Main guitar ! paling suka . kerana obses kan avril lavigne di belakang guitar saya ada gambar avril WOW!

12.seorang accountant yang tak disegani langsung
13.seorang penyanyi yang kadang-kadang sumbang
14.seorang peramah yang kadang-kadang cepat naik angin gila gila ! hahaha
15.seorang ENTAH ! hahaha


Thursday, 5 May 2011

OLEH OLEH DARI MULUT (BEBELAN)

CLICK LA IKLAN NIE KEH KEH KEH






Korang tahu ape tue Oleh-Oleh Dari Mulut ? ! haha . Itu Sebenarnya adalah Sebuah kata lantang bercampur kesat,bercampur nasihat,bercampur juga kegeraman ..



korang mesti tahukan dan selalu gak kenakan.Sini Aku nak kasi tips untuk Korang Menahan Oleh-oleh yang korang terima tue...  :-

1.Pekakkan Telinga anda dimasa ole-ole sedang Live!.
(tak boleh nak pekakkan habislah korang haha)

2.Just Say yes | ye | baik
(itu mungkin menyejukkan si pemberi ole-ole tersebut tapi kadang2 dengan membuat itu kemungkinan ianya akan membuat se pemberi ingin lagi memberi "ikut keadaanla")


3.Apabila dia Start nak Beri oleh-oleh tu kat korang.Dengan pantas korang lari
(jangan sampai si pemberi tu kejar sudah okay)

4.Akhir sekali Ko terima jewla..!
(takde cara lain dah)

ataupun ko beri dia oleh-oleh sebelum dia kasi kau ..haha ...! takpun ko sumbat je dia dengan kaki kau..haha ! tapi kalau tue ibu bapa korang ko kena ikut Tips 4 . di atas haha

AYOH BAPAK DAH MEMBEBEL!!

SUNSHINE SMILE CONTEST AND WIN RM600 POLAROID CAMERA

KORANG NAK MENANG CAMERA POLAROID FUJIFILM INSTAX??


WE NEED YOUR FEEDBACK

Saya Dan bersama Teman Saya akan menganjurkan SUNSHINE SMILE CONTEST dimana cara nak menang dia senang gila!! .. korang hanya Post GAMBAR SENYUMAN PALING CERIA MENAWAN GILA BABENG PUNYA haha ..dan tu dia korang menangla POLAROID CAMERA TERSEBUT !..

..so kalau nak menang tu SNAP la gambar korang lawa ! Lawa ! mulut tu Senyunm sikit !!..

Contest SUNSHINE SMILE ni akan di"launch" dalam bulan May gak. Mungkin May 22nd o 23rd. Entry khas akan dibuat pada hari tersebut berkaitan cara2 nak join, syarat dan terma. Tarikh tamat contest ni dalam bulan July. Contest ni simple jek, cume perlu post gambar anda dengan senyuman PALING CERIA!!^^

Nantikan entry khas tersebut okay!! =D
HADIAH BERNILAI RM600 MENANTI ANDA~~!!
lebih lanjut click si dia nie > ASHRAFF JALIL



Wednesday, 4 May 2011

BILA STATUS MERUBAH KITA HA!!

Hyee..

Biasanya STATUS akan merubahkan diri kita dari segi baik or sebaliknya.

Cth:-
Status > bujang :
hehe bujang kalau korang status nie korang mesti rasa best takde byk hal sangat.enjoy,tapi yang tak bestnya .korang akan mendapat masalah dengan orang yang berstatus lain.Contoh Status Pangkat or Dll.

Status > Bertunang :
masa nie dimana korang dah pun jumpa mungkin teman sehidup semati korang.dan status ini akan membuat korang lebih setia pada yang satu dan tak boleh nk usha-usha orang lain dah Haha..Get ready To Face a new life! ..

Status > Berkahwin : 
Tanggungjawab banyak wey!..Kalau lelaki mana nak bayar duit tu ni tu ni ..duit dapur la pe la..barang kemas bini la..kalau bagi yang perempuan plak haha habisla korang dah start kena kemas rumah,basuh baju,jaga suami,layan suami,,tensyen dengan anak-anak..hahaha

Status > Bercerai :
banyak Oleh-oleh untuk korang,contohnya cerita-cerita yang takbest korang nak dengar. wuahahaha sabar je la tebalkan telinga tue..walaupun dalam penceraian tu kaw betol ,tapi orang tetap judge ko salah biasalah lumrah alam! hahaha


Status > berpangkat dalam pekerjaan :
Korang rasa cam korang rasa sama|tapi sebenarnya korang "FULLY CHANGE" bongkak sombong la ape la..itu selalu terjadi kadang2 aku camnie gak bila dapat status camniew kui kui kui.Makin Ramai Tak sukew korang apabila korang dah berstatus lain .. apa yg korang perlu buat ialah bersabar ..Renungkan fikir balik apa yg korang lakukan kepada orang2 yg dulunya sepangkat dengan korang! ... think about it! ... walaupun kawan2 kau golongan elit jgn lupe kawan2 dulu kau yg masih dibawah ..

Status > unknown
kalau korang berstatus camnie maknyer korang dah sesat hilang mati dah hahahahaha
 
KORANG BERSTATUS APE PULAK ?? hahaha INI HANYA PENDAPAT SAYA :)

 

3 may 2011 KELANTAN 1 - JOHOR FC- 0 SHOT ON GOAL VIDEO - ULASAN

KELANTAN VS JOHOR FC (LIGA SUPER)
STADIUM PASIR GUDANG JOHOR
TICKET RM10.00
3 MAY 2011

Haha .. aku dengan kawan aku pergi stadium nak sokong JOHOR FC beb! .. Yay JOHOR JOHOR!
Parking memang la parah gila . Park keter mmg ujung dunia la! boleh tahan ramai la . walaupun kat johor
VENUE dia . tapi Kelantan Punyer FAN RAMAI GILA! wooo ! !! !!

Biasa ar kalau kelantan .bunyi mercun cetusan gaduh mesti ada punyer ! sorakan orang johor kepada kelantan  ORANG UTAN ORANG UTAN ORANG UTAN !! Dashat!! woo hahaha

tapi tu la malaysia walaupun liga super kita kecik tapi semangat Bola Tetap ada ! .. 

AKU ADA RECORD VIDEO SHOT ON GOAL KORANG TENGOK LA ! 

Tuesday, 3 May 2011

Ha Lagi Gambar Penipuan Tentang kematian osama !

Sebelum nie aku ada post tentang gambar fake OSAMA BIN LADEN yg dimana telah diphotoshopkan..
Ya aku boleh pastikan ia memang betol Di photoshop kan ! .dan kini aku jumpa gambar MAYAT sebenar
.Dan boleh dipastikan bahawa ia bukan OSAMA .. korang judge !


BACA ENTRY OSAMA YG LEPAS CLICK SINI >
OSAMA BIN LADEN HIDUP LAGI ?? GAMBAR ANALISIS TENGOK !

Monday, 2 May 2011

SELAMAT MENYAMBUT TAMATNYER HARI BURUH! haha

Assalamulaikum..
Best kan Cuti 3 hari Strait .. Sabtu ahad isnin. Memang best la ! haha
Puas Aku rehat cuti 3 hari nie .. tapi tu la..aku rehat dalam rumah je
tak kuar pergi mane pun .. kenapa ek ? aku tak kuar ! ARgh Shit ROADTAX MATI huhuhu

So Roadtax mati ke tak mati .terpaksa gunakanya utk pergi kerja ini hari ! .. wuuuu..
tapi takpe.demi mencari rezeki dan sesuap nasi aku tetap pergi kerja dengan senyuman ! yay :)

Aku Bekerja di salah sebuah hotel  di pasir gudang johor .aku bekerja di jabatan finance
Aku adalah seorang A/R (Account Receivable) dan Juga Income Auditor . arghh bukan senang woo kejer nie.kerja camnie nak kena Detail gila babeng! punyer .. hah ! .. aku detail plak ?? haha hari-hari mmg kerja aku banyak salah la ..tak tipu.. sebab susah woo ..

aku bekerja 6 hari seminggu sabtu setengah hari .. ahad public .isnin selalunyer comfirm aku akan ponteng.tapi skang dah tak sangat la ahaha.tapi ape-ape pun aku perlui kerja kalau tak kerja tak KAHWIN aku nnti. .Dah tamat dah pun hari buruh kan ! so kena la kerja FULL BLAST .. ..

AKU KAT TEMPAT KERJA HAHA

OSAMA BIN LADEN HIDUP LAGI ?? GAMBAR ANALISIS TENGOK !

Osama Laden Kemungkinan Besar Masih hidup Ye Saya berani Berkata Dia masih hidup !
Dulu Mereka kata MEreka Sudah Membunuh Osama Tetapi ? Kenyataannya Masih tidak
Mereka Dah bunuh salah orang !

Saya pasti Osama Bin laden Masih hidup Dan berita yg disebar dan diwarwarkan itu hanya Berita palsu
PALSU|FAKE|TIPU . kerana ?

Kerana saya dah bandingkan gambar tersebut saya analisis dgn photoshop .. huh ternyata bukan sahaja saya yang analisis tapi ramai lagi ! hhaha .. Gambar analisis saya

Bandingkan
anda bandingkan ! anda decide

Sunday, 1 May 2011

KEJADIAN SEPT 11 MASIH MENUDUH OSAMA LADIN ADALAH MASTERMIND !

WASHINGTON Osama bin Laden,
the glowering mastermind behind the Sept. 11, 2001
terror attacks that killed thousands of Americans,
was killed in an operation led by the United States,
President Barack Obama said Sunday.


Huh Masih Nak Denied Lagi Yg Kejadian tersebut adalah dilakukan oleh orang-orang mereka sendiri(AS)
Banyak Bukti Dah ada .Tapi kenapa OSAMA jadi TARGET??  huh ini semua sebab dendam/duit/kekuasaan Ya Mereka Takut Dengan Osama kenapa ? OSama Adalah Pejuang Berani Mati Yg Bijaksana!

Kita BOleh lihat Orang AS membuat Mengkaji Tentang Kes 11sept dan mereka juga dapa mengetahui
bahawa itu adalah dilakukan oleh orang dalam orang mereka sendiri(AS) tapi masih cuba
mengaburkan mata kita dengan berkata " The glowering mastermind behind the Sept. 11 "

Huh ! banyak dah Bukti-Bukti kukuh Yg Memang mereka Sendiri Lakukan ! BUKAN OSAMA BIN LADIN

"Justice has been done " -President Obama Said.

Justice Has been done ?? huh Tidak ! .. Ia masih belum done ! selagi Orang-Orang kamu sendiri(AS) dihukum ! Walaupun Osama Bin laden Meninggal (jika benar ) tapi semangat dia tetap ada ..tunggulah nasib mu wahai pembunuh

 

 

ONLINE TREASURE HUNTS CONTEST .HADIA MENANTI ANDA

ONLINE TREASURE HUNTS CONTEST .HADIAH BEST2 MENANTI ANDA ;)

Korang mest tertanya-tanya .camne nk hunt treasure dengan online saja ??
Gila Pelik kan Tapi ni realiti ..aku pun baru je tahu ..
tapi tu la kenyataan!

pastu dashat -dashat plak hadiah dorang kasi ! fuhh 

1st place dapat MACBOOK PRO ! PERghhh Dashat!!

 





2nd place dapat NIKON D3100 WAH ! PERGHH





 




3rd place dapat VOUCER PETRONAS sebanyak 100 ..FULL TANK AKU 2 Hari nie

Tapi Bukan Senang nak menang .Korang kena la HUNT TREASURE tu .
Pastikan korang hunt betol-betol pastikan jawapan korang semua betol untuk menang ! .kalau tak sia-sia je
usaha korang .! Yeah !


Macamana NAk start Hunt ! ha Jom Layariiiii  MYNEWSHUB



                                                      SO !! APE LAGI LETS HUNT !!

LINK LAGI SEKALI UNTUK ANDA > http://www.facebook.com/mynewshub

BAWAK BAYI 15 BULAN NAIK MOTOR EX-5 ?

 BAYI 15 BULAN/MOTOR EX-5 ?

Citer Nie Terjadi kat NILAI.( malam Semalam )

Laki bini nie bawa bayi yng berumur 15 bulan nie dengan menaiki ex-5
dorang nie jugak adalah diantara yang kena tangkap waktu Ops lumba haram ?

KEnapa eh kena tangkap ?
Suspect Buang Bayi ?? eh tak tak .!

Dorang kena tangkap sebab si suami nie Tiada lesen Memandu Dan Motor Ex-5 kepunyaan sisuami tu pulak
Dah Set " Diubahsuai mmg utk lumba punyer"  Mereka ditahan kemungkinan dalam pukul 12 am gitu la (tak pasti)

Suami Isteri Tersebut Baru berumur 22 dan 20 tahun sahaja ( muda lagi )

Motor Ex-5 Tu mmg WAjib Disita oleh polis sebab telah diubahsuai.

Setelah beberapa jam kemudian . DIpercayai nenek sisuami datang dan memarahi memekik membebel sicucunya keadaan comfirm kecoh masa tu dan jugak pasangan tersebut dipercayai dipukul oleh nenek beliau ..

SEkian !.. hish hish hish ..
GAMBAR HIASAN

cerita saya :Terbang Superman Ku Di Bahu Jalan Guling guling

Hari        : Khamis
Masa      : 10.35 Pagi
Tarikh     : 21/12/2007

Lokasi     : Tesco Seri alam

Aku Seorang Peniaga `Kerepek` .Sebelum aku bekerja Di Gerai Kerepek Nie Aku bekerja DEpan gerai kerepek! Aku dibuang Kejer depan gerai kerepek nie Sebab Aku degil.So akak Kerepek Amik Aku kejer Jual kerepek!  Haha Merepek !

Masa Tengah jual-jual Kerepek Biasalah Merepek-repek Sekali " Kak Kerepek Kak, kak Kerepek kak,kak Merepek kak " Haha .kat sebelah Gerai aku nie plak Orang Perempuan Cina yang menjual Asam ( KEDAI ASAM ) .orang selalu banyak datang kedai dia.so aku amik kesempatan atas customer dia sambil-sambil customer dia belek Asam aku pun potong "bang rasa kerepek bang sambil2 rasa asam jamah ler kerepek nie bang kak "

Fuhh tokeyCina asam yg Kurang Asam Tu naik Hangin la! .haha . Aku TerkeZZZUtt dia sound aku
" WEi Lu curi Gua Punyer Customer ka?? C*ba*" "  "Wahh . Aku pun sound balik ..
" Wei Cina Asam tak sedap(masam berbaik dulu slalu aku yg makan asam dia) gua tak curik la Customer Lu yg suka gua punyer kerepek! .. Belah la !". . tgh Peak Nie bergaduh security dan kakak kerepek reda kan keadaan!
haha
..

Selepas Selesai Pertengkaran Aku dan Amoy Asam yg kurang asam tu.Supervisor Tesco Merangkap Tomboy yg hebat tu datang kat gerai aku .dia tanyer kenapa . aku jawab "Dah Settle dah" dia tengok aku atas bawah(up And Down) "Nie apepasal pakai selipar nie?" aku pun jawab la "oh Hujan "~ " pergi balik Amik Kasut ATau Jangan meniaga kat sini lagi !"  haish ..aku pun turutkan je la " kak Jaga kan Jap Kedai kepek " aku cakap ke akak kepek lagi  sorang. Hujan ! Aku pinjam baju hujan member aku Dan terus balik rumah amik kasut

Aku PErgi Dan balik Kerja Kat tesco Nie selalunya tak pakai Helmet sebab Dekat je dengan rumah aku .
so aku pun balik la kerumah amik kasut untuk dipakai buat kerja . so masa perjalanan semula aku ke
tempat kerja! jeng jeng jeng! ..

MUNGKIN TUHAN MASIH MAHU AKU HIDUP LAGI~(selepas accident) Alhamdulillah takde ape-ape~

Masa aku Ondaway ke tempat kerja balik .masa tu tengah naik bukit taw.tah ape ada dalam otak tetiba aku
Tiba-tiba je sarung helmet lepas je aku sarung helmet tu . aku belokla kanan.
aku turun bukit masa tengah turun nie depan aku nie  ada keter unser .

masa tengah turun nie..dia bawak lambat sangat. aku pun potong la.. (masa tu hujan renyai)
tetiba Dush dush kereta Tu macam nak belok la ! skali dia mmg belok la! EEREERTTTTTTT aku Brake!  Motor aku Tercompang Camping mengelengsor sana sini fuh ! aku tercampak cuiiii superman terbang guling-guling bedebish aku jatuh . prekk!! helmet aku pecah |Gelap Jap Hidup aKu masa tu serius| Kereta Sempat langgar motor aku Dan terus lari . moto aku sempat lagi guling-guling dua kali.dushh ..

Selepas gelap jap 5 minit hidup aku . aku bangun masa tu pulak jalan lengang takde orang .
vrengg vreenngg. kebetulan alhamdulilah mamat cina naik motor lalu.. aku pun tahan dia
"boss pinjam telefon wa baru accident la  " dia kasi pastu dia tolong aku angkat kan moto letak tepi

aku tepon la ASHRAF JALIL utk amik aku kat tempat accident.. dorang pun datang .kawan aku lagi sorang nie pandang sleck kat cina nie .dia igt cina nie yg langgar..aku cool kan mereka .bukan bukan dia langgar haha  aku ucapkan terima kasih banyak kat cina tu terus dia pergi entah kemana lepas tu..

ashraf jalil angkat aku naik moto lagi satu .member aku lagi sorang plak bawak moto aku
Nasib baik boleh start moto aku tapi Handle Dah macam Viragoo VROOm VROOm .aku jadi pendiam jap sampai kat rumah ashraff. aku telefon kakak kerepek tu tapi tak angkat.. aku telefon WAN
wan nie pekerja daily fresh kat depan kedai kepek aku jugak . aku call dia cakap datang umah ashraf.
dia datang. aku minta pesan ckp dengan akak kerepek aku accident. dan tolong pulangkan baju hujan kat
mmber kau nie ..

cerita dari wan : " wei kakak tak percaya kau accident dowh .dia kata ko malas nak kerja !"
                            (peh panas je aku dengar arggh lantak dia arr)
                          " Wei ally nak cakap dengan kau "  ( ok ok )
                          " Wei Ape pasal baju Hujan aku depan elok Blakang macam Roti Kirai ??
"
                                  (ei sorry ally sorry haha nnti aku ganti)
                                        (sampai skang tak ganti lagi)


masa tu aku balik rumah ashraf. sebab mak bapak aku kat desaru duk situ kejer situ. aku duduk la ..kaki
aku sakit2 sambil2 tu aku layan naruto .si acap plak .nak gi men bola ! sanggup dia tggl kan aku yg sakit
nie semata-mata nak main bola haha .. takpe takpe dia tolong aku pun kira okay..

aku call abang aku suh amik aku sebab aku nak balik umah nenek ..dia pun amik aku .igt dia simpati
sekejap lagi kena bebel la ! adoyai ..huhu sedih sedih haha..

.ingat kaki aku nie tak la sakit sangat .sekali esoknyer! MAK Ai BESARNYER KAKI AKU !!
selang sebulan aku pun sehat kembali.. ( aku tak pergi pun klinik atau hospital sebab aku takut jarum ) hahaha

Moral of the story : Pakai la Helmet Kalau nunggang moto!

nak tahu sape ashraf jalil selaku boleh la HERO pada itu hari CLICK> ASHRAF JALIL





INGAT BUKAN JENAYAH JE MEMBAWA PADAH TAPI ACCIDENT LAGI GILA PADAH DIA!